Isa D'Hondt - 'InTegenstelling'
- Van zaterdag 15 maart tot 3 mei 2025
- in de expo-ruimte van de foyer van cc De Schakel
- Opening: 15 maart om 13.00u (aansluitend ben je welkom op de opening van 'As Real As It Gets' van Thomas Nolf in Be-Part, Gemeenteplein 10, 8790 Waregem)
- Toegang: gratis
- Openingsuren:
elke zaterdag (van 11.00u-17.00u)
elke weekdag in de voormiddag (van 9.00u tot 12.30u), op woensdagnamiddag (13.30u tot 17.00u) én tijdens avondvoorstellingen
én tijdens MAART Kunstroute:
- vr 21 maart: van 20.00u tot 22.30u
- za 22 maart: van 11.00u tot 17.00u
- zo 23 maart: van 11.00u tot 17.00u
Isa D’hondt, winnaar van de Gaverprijs 2022, krijgt met haar solotentoonstelling ‘In Tegenstelling’ in de foyer van cc De Schakel een welverdiend podium. In deze tentoonstelling toont ze vooral recent werk; schilderijen, tekeningen en ruimtelijk werk. Het uitgangspunt hier is de energie (spanning) die ontstaat door tegenstellingen.
In de inleiding van de Gaverprijs lezen we o.a.: ‘In haar werk wordt de aloude spanning tussen figuratie en abstractie inderdaad zeer ver doorgedreven.’ Naast deze constante in haar werk, schakelt Isa steeds van twee- naar drie dimensioneel en omgekeerd. De driedimensionele ‘staketsels’ - zoals Isa ze noemt -, in hout, ijzer of gips maakt ze zowel groot als klein. Het spelen met deze schaal hoort bij haar ruimtelijk onderzoek waar het optimale gebruik van de ruimte centraal staat.
De tekeningen uit de serie ‘Fragmenten van een moment’ uit 2024, worden hier getoond als een wandeling langs kleurrijke vlakken en lijnen.
Een vrolijke weerbarstigheid. Met deze woorden treffen we een kern van haar werk en we vinden hierin ook ‘de tegenstelling’ terug.
Over de kunstenaar
Isa D’hondt, geboren in Brugge, leeft en werkt in Gent. In haar vroeger schilderkunstig werk toonde ze telkens interpretaties en impressies van architectuur. Nu tekent en schildert ze om vat te krijgen op de ‘wereld’, de ruimte. Het was voor haar een evidente evolutie om ook werk ‘in de ruimte’ te maken. Het meest expliciet gebeurt dit wanneer ze in situ werkt. Hierbij zoekt en verkent Isa constant verschillende materialen. Haar taal is ontdaan van overbodige rekwisieten en dus zoveel mogelijk teruggebracht tot de essentie. Isa wil ook de kijker zoveel mogelijk vrijlaten bij het aanschouwen van haar werk.
Website
Bio