Cultuurcentrum De Schakel
Koen Keppens

Masterclass concertfotografie

Koen Keppens
do 24 okt 24 18:00 - 22:30
do 24 okt 24
18:00 - 22:30

Schitterende muzikanten, stralende lichten, bruisende adrenaline en uitzinnige fans; dat zijn clubconcerten. Maar deze concerten trekken ook tal van creatievelingen aan. Als je van de muziekscene en fotografie houdt, is concertfotografie misschien wel iets voor jou.

 

In concertfotografie draait alles om het vastleggen van artiesten in hun beste licht en het overbrengen van de onvergetelijke sfeer. Jouw foto's moeten mensen laten voelen dat ze een magisch moment hebben gemist.

Ontdek de geheimen van dit boeiende vak terwijl je leert door te doen. Krijg waardevolle tips en tricks over het vastleggen van licht tijdens een concert, het creëren van spannende composities en het vinden van de ultieme momentopname

Wat?

Tijdens 2 clubconcerten van Radio Clash en Stef Kamil Carlens geeft concertfotograaf Koen Keppens (Rock Werchter, De Morgen, Knack, ...) je waardevolle tips en tricks over het vastleggen van licht tijdens een concert, het creëren van spannende composities en het vinden van de ultieme momentopname. In een afsluitende workshop gaat hij dieper in op de nabewerking van je beelden en het kiezen van het juiste beeld voor het juiste medium.



Wanneer?

Elke sessie begint om 18.00 uur in onze nieuwe zaal GOUD en eindigt om 22.30u. Onderstaande clubconcerten zijn mee opgenomen in de prijs voor deze masterclass. 

24.10: Tips & tricks (zaal GOUD) + aansluitend clubconcert van Radio Clash
31.10: Tips & tricks (zaal GOUD) + aansluitend clubconcert van Stef Kamil Carlens
29.11: Workshop nabewerking (Lightroom, Photoshop of alternatief) in zaal GOUD

Tussen de workshops door krijg je vrije toegang tot de clubconcerten van Ivy Falls, Ronker en Ottla om zo je skills te oefenen. 



Extra:

Tot slot wordt je werk geëxposeerd samen met het werk van Koen Keppens in onze exporuimte en daarvoor worden je 2 beste foto's afgedrukt op hoogwaardig materiaal. Deze 2 afbeeldingen krijg je na afloop van de expo mee naar huis en zitten in de prijs inbegrepen.



Wat heb je nodig?

De minimale vereisten om deel te nemen aan deze workshop:

  • een fototoestel met verwisselbare lens (spiegelreflex of systeemcamera), manueel te bedienen. Bij voorkeur een (zoom-) telelens. Zorg dat je de sluitertijd, het diafragma en de ISO-waarde zelf kan aanpassen.
  • een laptop met bewerkingssoftware (Adobe Lightroom, Photoshop of een alternatief). 
  • veel goesting



--
Wie is Koen Keppens?

Koen Keppens (Dendermonde,1967) is een freelancefotograaf die vooral actief is in de mode en publiciteit. Hij schuimt al sinds eind jaren tachtig de landelijke frontstages af en werd midden jaren ’90 een van de pioniers van de digitale concertfotografie waardoor hij zijn foto’s vooral op het jonge internet publiceerde. Dat gaf hem de vrijheid om naast de klassieke beelden ook te gaan experimenteren en geleidelijk aan een zeer eigen stijl te ontwikkelen waarbij de artiest vaak naar het achterplan wordt verdreven. Niet wie op de foto staat maar hoe die in beeld wordt gebracht is voor hem belangrijk.

Sinds 2010 is Koen Keppens huisfotograaf van Rock Werchter en werkt hij voor Goformusic, Focus Knack, De Morgen en vooral Humo. Onlangs was hij nog op TV te bewonderen als gastjurylid in het Play4 programma ‘Het Perfecte Plaatje’.