Cultuurcentrum De Schakel

Workshop tuften

Ontwerp jouw eigen pluizige meesterwerk!
di 1 okt 24 - vr 29 nov 24
di 1 okt 24
-
vr 29 nov 24

In de lockdown werd tuften een heuse hype. En wij blijven bij De Schakel niet achter. In no time heb je je eigen tapijtje (of wandkunstwerk) op een doek getoverd.

Met een tuftpistool schiet je haren door een stof waardoor een tapijtje ontstaat in zelfgekozen kleuren en patronen.

Of je nu een creatieve geest hebt of geen ervaring hebt, deze workshop is geschikt voor iedereen die iets nieuws wil leren. Er is geen voorkennis vereist, iedereen met goesting om te creëren kan er mee aan de slag. Je moet wel minimum 14 jaar zijn. 

Alles is in de prijs inbegrepen: het gebruik van het tuftpistool en de scheermachine, benodigdheden en alle verbruiksmateriaal (tuftingdoek, duurzame wol, lijm en afwerking achterkant). In deze workshop maken we een werkje van diameter 35 cm. Denk alvast even na over je ontwerpje en breng je idee mee naar de masterclass.

Lesgeefster: Janneke Molem van Stuft.

Deze workshop maakt deel uit van ons project Sjette. 

Heb je na deze workshop de smaak te pakken? Dan kan je gratis en vrijblijvend naar ons sjette-atelier komen. Ook daar kan je tuften en draag je je steentje bij aan ons project sjette! We willen de rode draad  van verbinding zijn tussen mensen. Kom breien, haken, pompons maken, vlechten of tuften; het kan allemaal in ons Sjette-atelier. We verwerken al wat gemaakt wordt in ons project waarmee we onze gloednieuwe foyer een warme, gezellige en mooie uitstraling geven!