Cultuurcentrum De Schakel

Black Tea

ma 21 okt 24 20:00
ma 21 okt 24
20:00

Een jonge Afrikaanse vrouw in China begint een relatie met de uitbater van een theewinkel. Regisseur Abderrahmane Sissako vertelt met hun verhouding iets over de geopolitiek.

Black Tea, de nieuwe film van Abderrahmane Sissako die je misschien nog kent van Timbuktu, is een oogverblindende film over verboden romantiek en de kunst van het theezetten.

Op haar trouwdag laat Aya (Nina Melo), een jonge vrouw uit Ivoorkust, haar aanstaande voor het altaar achter. Ze vlucht naar Guangzhou in China, waar ze werk vindt in de theewinkel van Cai (Han Chang). Hij leert haar alle geheimen van het vak: van de verschillende soorten thee tot de oude tradities van het theezetten. Als Aya en Cai verliefd worden, blijft het verleden ze achtervolgen. Ook wordt de Afrikaanse gemeenschap niet volledig geaccepteerd in China. Aya en Cai vinden een gedeeld verlangen bij elkaar, maar is dat bestand tegen de vooroordelen van hun omgeving?

Extra bij deze vertoning: theeproeverij met hapjes

Onze thee-expert van Zijtak leert je wat thee is, hoe je dé perfecte infusie maakt, welke gerechten je kan combineren met thee en hoe je zelf de heerlijkste ice tea kunt maken. Tijdens de workshop proef je vijf verschillende theesoorten, elk gecombineerd met een passend gerechtje.

Koop hier je kaartje (incl. filmticket). 

Black Tea
Regie
Abderrahmane Sissako
Cast
Nina Melo, Han Chang, Ke-Xi Wu, Michael Chang
Speelduur
109 min
Releasedatum
wo 22 mei 24
Jaar
2024
Land
Frankrijk, Mauritanië, Taiwan, Luxemburg, Ivoorkust
Taal
Mandarijn, Frans, Engels, Portugees
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

‘Black Tea’ streeft naar een betoverende flow.

★★ ½ HUMO