Cultuurcentrum De Schakel

Code of Life

Pierre Gryp
wo 2 okt 24 19:00
wo 2 okt 24
19:00 - 19:35
  • wo 2 okt 24
    19:00 - 19:35
    Aansluitend Q&A met Pierre Gryp, Klaas Duyck en Piet De Praitere
    Cinema Schakelbox, Waregem

Talent van de toekomst willen we graag alle kansen geven. Vorig seizoen hadden we het voorrecht om Holy Rosita van Waregemnaar Wannes Destoop te presenteren, en deze film was tien keer uitverkocht. In oktober verheugen we ons erop om de kortfilm Code of Life van Desselgemnaar Pierre Gryp aan je voor te stellen.

In een meeslepende film vol onverwachte wendingen volgen we het verhaal van Sam Hoogstraete, een voormalig professionele motorcrosser wiens leven na een tragisch verlies volledig is ontspoord. Geconfronteerd met schokkend nieuws over zijn gezondheid van zijn neuroloog, wordt Sam gedwongen zijn tumultueuze verleden onder ogen te zien. Tijdens deze moeilijke periode ontdekt hij verontrustende waarheden over zijn overleden vader, wat hem op een pad van innerlijke strijd en ontdekking brengt.

De oude motor van zijn vader, die symbool staat voor hun relatie, lijkt de sleutel tot zijn verleden, heden en toekomst te zijn. Terwijl Sam worstelt met zijn lot en identiteit, ontvouwt zich een intrigerend verhaal dat de kijker meesleept in een emotionele roes van mysterie en zelfontdekking.

Na de kortfilm nodigen we je uit om even te blijven voor een Q&A met regisseur Pierre en acteurs Klaas Duyck en Piet De Praitere.

Over de maker

Pierre Gryp is een 26-jarige Vlaamse schrijver en regisseur uit Desselgem. Tijdens zijn laatste jaar van de studies Journalistiek en Televisie liep hij stage bij het Vlaamse productiehuis Geronimo, bekend van producties zoals Onder Vuur, Sergio Over De Grens en Flying Doctors. Deze ervaring wakkerde zijn passie voor fictie en cinema verder aan. Na het afronden van zijn studies begon Pierre met het schrijven van zijn eerste kortfilm, Code of Life.

In Code of Life weerspiegelt Pierre zijn liefde voor de eenvoud in scenario's, vooral in de Vlaamse context. Hij is een groot fan van goede dialogen, sterke acteerprestaties en mooie cinematografie, elementen die hem trekken naar films als The Broken Circle Breakdown, Aanrijding in Moscow en De Helaasheid der Dingen. Daarnaast bewondert hij ook het werk van Quentin Tarantino en heeft hij een brede kijk op films, wat zijn liefde voor verschillende genres binnen de cinema versterkt. Met Code of Life brengt hij deze passie tot leven, in een verhaal dat sterke emoties en cinematografische schoonheid combineert.