Cultuurcentrum De Schakel

Ezra

wo 30 okt 24 en za 9 nov 24
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
€ 7,00 – € 9,00
wo 30 okt 24
en
za 9 nov 24

Stand-upcomedian Max voedt samen met zijn ex-vrouw Jenna hun autistische zoon Ezra op. Geconfronteerd met belangrijke beslissingen over Ezra's toekomst, maken Max en Ezra een levensveranderende roadtrip door het hele land.

Oprecht, grappig en tegelijk hartverscheurend: Ezra is niet alleen een film over een jongen met autisme, maar ook een verhaal over de complexe kwetsbaarheden van ouders, grootouders en vrienden van een kind met speciale behoeften. Het script, geschreven door Tony Spiridakis, is grotendeels gebaseerd op zijn eigen ervaringen met zijn autistische zoon en de impact daarvan op zijn leven en huwelijk. De kracht van de film ligt vooral in de ensemblecast, met memorabele vertolkingen van onder andere Robert De Niro (in zijn herkenbare rol als charmante brompot), Bobby Cannavale (The Station Agent), Whoopi Goldberg (The Color Purple) en de jonge William A. Fitzgerald.

Max probeert zijn doorbraak te maken als stand-upcomedian, maar tot nu toe blijft het aantal optredens beperkt, waardoor hij nog bij zijn vader woont om geld te besparen. Samen met zijn ex-vrouw heeft hij een autistische zoon, Ezra. Hoewel ze allebei het beste voor hem willen, hebben ze totaal verschillende ideeën over zijn opvoeding. Wanneer de school van Ezra aandringt op een overstap naar een speciale school en na een incident zelfs antipsychotica worden voorgeschreven, besluit Max zijn zoon mee te nemen op een levensveranderende roadtrip.

Ezra
Regie
Tony Goldwyn
Cast
Robert De Niro, Bobby Cannavale, Rose Byrne, Whoopi Goldberg, Rainn Wilson
Speelduur
100 min
Releasedatum
wo 11 sep 24
Jaar
2024
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Een ontroerend drama. Sterke acteurs en dialogen zijn de kracht van Ezra.

★★★★ Trouw