Cultuurcentrum De Schakel

Nate Per Te

i.k.v. HolebiFilmFestival
wo 13 nov 24 en za 16 nov 24
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
€ 7,00 – € 9,00
wo 13 nov 24
en
za 16 nov 24

Het waargebeurde en ontroerende verhaal van Luca, die als alleenstaande een baby wil adopteren, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit van de wettelijke regels.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Luca Mercadante en Luca Trapanese. Het verhaal draait om de eerste zaak in Italië waarbij een alleenstaande homoseksuele man via de rechter toestemming kreeg om een baby te adopteren. 

Nata Per Te vertelt het aangrijpende, waargebeurde verhaal van Luca en Alba, een man en een jong meisje die elkaar wanhopig nodig hebben, terwijl de wereld om hen heen daar niet klaar voor lijkt te zijn. In 2017 is de rechtbank in Napels op zoek naar een gezin voor Alba, een baby met het syndroom van Down, die na haar geboorte in het ziekenhuis werd achtergelaten. Luca, een alleenstaande homoseksuele man met een diepe wens om vader te worden, strijdt om de voogdij over Alba te krijgen. Hoeveel 'traditionele' gezinnen moeten haar afwijzen voordat Luca een kans krijgt?

_______

i.k.v. Holebifilmfestival

Met het Holebifilmfestival wil men mensen samen brengen, beroeren en ontroeren en dat doen ze ondertussen al 22 jaar: goede films onder de aandacht brengen van een ruim publiek.

Nate Per Te
Regie
Fabio Mollo
Cast
Pierluigi Gigante, Teresa Saponangelo, Barbora Bobulova, Alessandro Piavani
Speelduur
113 min
Releasedatum
do 20 jun 24
Jaar
2023
Land
Italië
Taal
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Alles klopt: het tempo, de toon, het plot, de cast en de achtergrondmuziek.

★★★★½ Filmtotaal