Cultuurcentrum De Schakel

Milano

za 4 jan 25 en ma 6 jan 25
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik
€ 7,00 – € 9,00
za 4 jan 25
en
ma 6 jan 25

Op 15 oktober ging Milano, het fictiefilmdebuut van Christina Vandekerckhove, in wereldpremière op Film Fest Gent. De hoofdrollen zij weggelegd voor Matteo Simoni en nieuwkomer Basil Wheatley.

Alain zorgt in zijn eentje voor zijn dove zoon Milano en streeft ernaar hem een beter leven te bieden dan hij zelf ooit heeft gekend. Hoewel hij het goed bedoelt, wordt duidelijk dat hij soms tekortschiet en worstelt met zijn onvermogen. De relatie tussen vader en zoon komt onder spanning te staan wanneer Milano besluit dat hij zijn biologische moeder wil leren kennen.

Milano, de debuutfilm van regisseur Christina Vandekerckhove, vertelt een aangrijpend en herkenbaar verhaal. Het is ontstaan vanuit haar documentaire Rabot, waarin ze de ervaringen van ouders met pleegkinderen verkende. De film laat zien dat iedereen, ongeacht hun beperkingen, gewoon een kind is dat liefde en aandacht nodig heeft.

Met sterke acteerprestaties van Matteo Simoni als Alain en de jonge Basil Wheatley als Milano, biedt de film een emotionele kijk op thema's zoals gezin, liefde en de uitdagingen van ouderschap. De prachtige muziek van Stijn Ylode de Gezelle versterkt de sfeer en maakt van deze film een unieke ervaring.

Milano
Regie
Christina Vandekerckhove
Cast
Matteo Simoni, Basil Wheatley
Speelduur
119 min
Releasedatum
wo 6 nov 24
Jaar
2024
Land
België
Taal
Nederlands, Frans
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik