Cultuurcentrum De Schakel

Desembrood bakken

Extrabrood
di 11 mrt 25 19:30 - 21:30
di 11 mrt 25
19:30 - 21:30
  • di 11 mrt 25
    19:30 - 21:30
    Leskeuken, Waregem

Wegens succes laten we bakker Tijs van ExtraBrood ook dit voorjaar nog eens herrijzen!

Desembrood maken? Hoe loopt dat proces? Welk werkritme en schema moet je aanhouden en kan ik dit thuis zelf doen? Bakker Tijs van ExtraBrood biedt op deze en veel andere vragen een antwoord.

Bakker Tijs legt het volledige proces van het maken van desembrood uit. Hij bespreekt hoe je een startercultuur onderhoudt en deelt talloze tips en trucs over het bakken zelf.

We werken in een kleine groep en doorlopen intensief zowel de theorie als de praktijk. Er is geen voorkennis nodig. Elke deelnemer gaat naar huis met een vers gebakken brood, het recept en proces, en een stukje startercultuur.

Breng zeker een potje of bokaal mee, iets om te schrijven, en een linnen zak of broodzak.