Cultuurcentrum De Schakel

Kerstterrarium maken: een kerstboom die je hele leven meegaat.

Plantelies
ma 2 dec 24 19:30 - 21:30
ma 2 dec 24
19:30 - 21:30
  • ma 2 dec 24
    19:30 - 21:30
    Goud

Heb je beperkte ruimte of huisdieren die je kerstboomplannen dwarsbomen? Geen zorgen! De perfecte oplossing is een kerstboom in een glazen fles. Mooi om naar te kijken, veel makkelijker te onderhouden dan een grote boom, en als je er goed voor zorgt, gaat hij jaren mee!

Het beste deel moet nog komen. Je kunt namelijk een zelfvoorzienende kerstterrarium helemaal zelf maken en personaliseren tijdens deze gezellige workshop. We beginnen met het selecteren van de juiste plant, potgrond en mossen die perfect zijn voor terrariums. Daarna leer je hoe je deze planten optimaal kan verzorgen, zodat ze lang en gelukkig kunnen leven in hun nieuwe huis. Op deze manier kan je genieten van de kerstsfeer en tegelijkertijd iets nieuws leren.

Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt met planten, deze workshop is ideaal voor jou. Je hoeft geen plantenexpert te zijn voor deze workshop, maar houd er wel rekening mee dat het gaat om levende planten die je thuis moet verzorgen en water geven. Na de workshop ontvang je een e-book met alle informatie die je tijdens de workshop hebt geleerd.

Wat breng ik mee? Draag kleding die vies mag worden of een schort en breng een stevige zak mee. 
Wie geeft de workshop? Annelies van Plantelies