Cultuurcentrum De Schakel

Firebrand

wo 20 nov 24 en za 30 nov 24
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
€ 7,00 – € 9,00
wo 20 nov 24
en
za 30 nov 24

In Firebrand schittert Jude Law in een verrassende rol als de wrede en megalomane Hendrik VIII, een schril contrast met zijn eerdere imago als 'de knappe man'. Samen met Alicia Vikander, die op indrukwekkende wijze de sterke en onafhankelijke Catherine Parr neerzet, brengt hij dit fascinerende historisch drama tot leven.

Engeland, 1546. Catherine Parr, de zesde echtgenote van koning Hendrik VIII, probeert haar man en daarmee het lot van het koninkrijk te beïnvloeden. De zieke en achterdochtige Hendrik keert terug van het slagveld, maar verliest steeds meer zijn greep op de realiteit en richt zijn woede op radicale protestanten. Wanneer hij zelfs Anne Askew, een jeugdvriendin van Catherine, laat terechtstellen, raakt Catherine gevangen in een strijd om haar huwelijk te redden en tegelijkertijd haar eigen leven te beschermen.

Onder de regie van de Braziliaanse filmmaker Karim Aïnouz, bekend van The Invisible Life of Eurídice Gusmão, biedt Firebrand een frisse, bijna exotische kijk op het duistere Tudor Engeland. Het hof wordt afgebeeld als een gevaarlijk web van intriges en machtsspelletjes, waarin de kijker zich soms verloren waant. Het resultaat is geen geschiedenisles, maar een intense, zintuiglijke ervaring met een krachtige feministische ondertoon. Firebrand is een meeslepende en visueel verbluffende film die een uniek licht werpt op een iconisch tijdperk.

Firebrand
Regie
Karim Aïnouz
Cast
Jude Law, Alicia Vikander, Eddie Marsan, Erin Doherty, Sam Riley
Speelduur
161 min
Releasedatum
wo 25 sep 24
Jaar
2024
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik


Cannes 2024 – Nominatie Palme d’Or