Cultuurcentrum De Schakel

Kinds of Kindness

ma 25 nov 24 20:00
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik
ma 25 nov 24
20:00

In september kon je bij ons het geweldige Poor Things zien, intussen hebben we een pareltje met hetzelfde succesrecept: regisseur Yorgos Lanthimos en acteurs als Emma Stone en Willem Dafoe. Je wordt opnieuw meegezogen in een bevreemdend, maar schitterend verhaal.

Een man worstelt om de regie over zijn leven terug te krijgen en zich los te maken van het lot dat hem lijkt te achtervolgen. Ondertussen maakt een politieagent zich zorgen over zijn vrouw, die na haar mysterieuze verdwijning weer is opgedoken, maar met een totaal veranderde persoonlijkheid. Tegelijkertijd zoekt een vastberaden vrouw naar een uitzonderlijk individu die voorbestemd is om een spirituele leider te worden.

In Kinds of Kindness verenigen Emma Stone en Willem Dafoe hun krachten opnieuw onder de meesterlijke regie van Yorgos Lanthimos, ditmaal vergezeld door de briljante Jesse Plemons. Waar Poor Things al indruk maakte, gaat Lanthimos hier nog een stap verder. Kinds of Kindness is donkerder, provocerender en doordrenkt met absurditeit en rauw geweld, een duidelijke terugkeer naar de surrealistische wortels van Buñuel.

In dit verontrustende drieluik stelt Lanthimos ongemakkelijke vragen: Is goedheid slechts een egoïstische daad? En wat is de ware aard van vrijheid? De film biedt een overweldigende ervaring, waarbij alle verwachtingen worden losgelaten. Laat je meeslepen in deze bizarre wereld, waarin niets is wat het lijkt en de grenzen van menselijkheid voortdurend worden getest. Kortom, dit is een film die je niet snel zult vergeten.

Kinds of Kindness
Regie
Yorgos Lanthimos
Cast
Emma Stone, Willem Dafoe, Jesse Plemons, Margaret Qualley
Speelduur
163 min
Releasedatum
wo 3 jul 24
Jaar
2024
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik


Cannes 2024 – Winnaar Beste Acteur (Jesse Plemons)

Cannes 2024 – Nominatie Palme d’Or